X

Cum să știi că mașina ta de spălat se va defecta foarte curând

Cum să știi că mașina ta de spălat se va defecta foarte curând. Din păcate, niciun aparat electrocasnic nu poate dura la nesfârșit. Iar mașina de spălat nu face excepție. Este important să recunoașteți la timp semnele necesității de a înlocui vechea mașină de spălat cu una nouă pentru a evita inundații sau daune neașteptate. Acestea sunt semnele care arată că mașina ta de spălat se va defecta foarte curând.

Cum să știi că mașina ta de spălat se va defecta foarte curând

Vibrații puternice și zgomot excesiv

Dacă auziți că mașina dvs. de spălat începe să vibreze excesiv sau să facă zgomot excesiv în timpul funcționării, sau chiar se poate mișca dintr-un loc în altul, acesta este un motiv de îngrijorare. Acest lucru ar putea însemna că un rulment, un amortizor sau alte piese importante au cedat. Este foarte important ca dispozitivul să fie diagnosticat de un specialist cât mai curând posibil. Cu toate acestea, în acest caz, este prea devreme să intrați în panică. Asigurați-vă că nu există scurgeri de apă din țevi.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la balsamul de rufe: Cum îți poate strica mașina de spălat

După spălare, hainele sunt murdare și miros urât

Dacă observați că după spălare hainele nu miros proaspăt, ci mai degrabă rămân murdare, acest lucru ar putea însemna mai multe probleme:

Dacă mașina de spălat a fost achiziționată cu prea mult timp în urmă, poate fi timpul să luați în considerare cumpărarea unui aparat nou. Chiar dacă nu există daune vizibile, vechea mașină de spălat se poate defecta în orice moment. De asemenea, modelele mai vechi tind să consume mai multă energie și apă și, prin urmare, nu sunt economice.

Pentru o durată lungă de viață a mașinii de spălat, este important să evitați supraîncărcarea, recomandă actualno.com. Unul dintre parametrii principali este sarcina admisă. Mulți cumpărători ignoră acest indicator și apoi supraîncarcă tamburul – acest lucru este inacceptabil. Câte kilograme de rufe pot fi încărcate în tambur – informațiile sunt de obicei indicate pe dispozitivul în sine, precum și în specificațiile tehnice.

CITEȘTE ȘI: Programul de spălare care strică mașina de spălat

Supraîncărcarea tamburului este periculoasă din mai multe motive:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro